Hvordan velge progressiv linsekanal raskt?

Tilpasningen av progressive linser har alltid vært et varmt problem i optometribransjen.Grunnen til at progressiv linse er forskjellig fra enkeltlyslinse er at et par progressive linser kan løse problemet med at de gamle kan se klart fra fjern, midt og nær, noe som er veldig praktisk, vakkert og kan også dekke alderen.Så hvorfor er det slik at et så "utmerket" produkt har en penetrasjonsrate på bare 1,4 % i Kina, men mer enn 48 % i utviklede land?Er det på grunn av prisen?Åpenbart ikke, xiaobian mener at suksessraten for progressiv matching er nært knyttet til.

Suksessraten for progressiv tilpasning påvirkes av mange faktorer, som kundens forventninger, produktoverdrivelse, datanøyaktighet (optometriresept, pupillavstand, pupillhøyde, ADD, kanalvalg), valg av linseramme osv. Mange optometrister i arbeidet vil sliter med valg av kanal.I dag vil Xiaobian dele med deg hvordan du velger den progressive kanalen.

Etter å ha konsultert litt informasjon og spurt noen erfarne optometrister, var de alle enige om at vi ikke skulle definere hva slags kanal som er egnet for kunder bare fra "rammehøyden", men må vurdere følgende faktorer:

1. Alder på kunden

Generelt kan middelaldrende og gamle personer under 55 år velge både lange og korte kanaler, fordi THE ADD ikke er for stor, og tilpasningsevnen er også ok.Hvis ADD er større enn +2,00, er det best å velge den lange kanalen.

2. Bli vant til å lese holdning

Kunder bruker briller for å se objekter, hvis vant til bevegelige øyne, ikke vant til å bevege hodet, anbefales det at lange og korte kanaler kan være.Hvis du er vant til å bevege hodet, ikke vant til å bevege øynene, anbefales det å velge en kort kanal.

3. Kundetilpasningsevne

Hvis tilpasningsevnen er sterk, kan de lange og korte kanalene være.Hvis tilpasningsevnen er dårlig, anbefales det å velge en kort kanal

4. LEGG TIL fotometrisk nummer (ADD)

ADD innen + 2.00d, både lange og korte kanaler er akseptable;Hvis ADD er større enn + 2.00d, velg en lang kanal

5. Vertikal linjehøyde på rammen

Velg kort kanal for små rammer (28-32 mm) og lang kanal for store rammer (32-35 mm).Det anbefales ikke å velge rammer med vertikal linjehøyde innenfor 26 mm eller over 38 mm, spesielt hvis rammene med stor størrelse er valgt for korte kanaler, for å unngå ubehag og klager.

6. Øye nedrotasjon

Ved valg av kanaler bør vi også vurdere kundens øyenedgang og andre problemer.Teoretisk sett, jo eldre kunden er, desto svakere vil downspin være, og størrelsen på den nylige tilleggsgraden ADD øker med alderen.

Derfor, selv om de eldre kundene har høy ADD, men nedrotasjonskraften i øynene viser seg å være utilstrekkelig eller ikke varig nok etter undersøkelsen, kan symptomene på å ikke nå det effektive nærlyse området og se nær uskarphet. oppstår hvis de velger den lange kanalen eller standardkanalen.I dette tilfellet anbefales det også å velge den korte kanalen.


Innleggstid: Aug-04-2021