Linsen.Fikk du det riktig? Enkelt objektiv eller funksjonelle linser?

Sjekk øyets dioptri, velg velmente rammer, mange mennesker vil ha spørsmål: så mange merker, typer, funksjonelle linser, som passer for meg?Er det «Jeg gjør mine egne ting», «følg hjertet mitt» eller «Google Søk»?

Et merke av Lens, annen film, brytningsindeks, forskjellige funksjoner, forskjellige optiske effekter og andre faktorer, vil det være dusinvis eller til og med hundrevis av linsetyper, folk nøler.

La oss nå snakke kort om de mest brukte optiske linsene.Fra brukssynspunkt er det enkeltlyslinser og funksjonelle linser.

Enkelt objektiv: Enkelt objektiv betyr at det kun er ett optisk senter på objektivet, det optiske senteret er laget for å samsvare med regionen til pupillen din (det er derfor pupillavstanden måles).

enkeltlyslinser er grovt delt inn i sfæriske, asfæriske, biasfæriske og friformede linser, friformede overflater er for tiden best med tanke på å redusere aberrasjoner og forvrengning, men de er også litt dyrere enn andre linser.Når du velger, bør du i henhold til øyets lys og graden av astigmatisme å velge.

Single Lens er det mest grunnleggende og enkle valget for de som har nok justeringskraft, det vil si de som ikke har presbyopi.Men for personer som begynner å utvikle PRESBYOPI, kan de monokulære linsene bare brukes på en fast avstand, eller på avstand (for kjøring), eller på avstand (for stasjonære datamaskiner), eller på nær avstand (for lesing) , ikke begge.Så hva gjør vi nå?En løsning: et par briller på avstand, og den andre: progressive multifokale briller.

Funksjonelle linser: inkludert linser mot tretthet, bifokale linser, progressive multifokale linser, barnelinser for å bremse utviklingen av nærsynthet (perifere defokus linser, bifokale + prisme linser) og så videre.

微信图片_20210728163432

Funksjonelle linser har mye, hvordan velge, en er å se vår etterspørsel etter briller, to er formålet med briller.Ta progressive multifokale linser, som er funksjonelle briller designet for å møte behovene til langsynte og nærsynte mennesker.For eksempel kan en lærer trenge å se på tavlen mens han kommuniserer med elevene i klassen (ser på avstand) og på leksjonsplanen (ser på nær bruk).Eller et avdelingsmøte må kanskje se på lysbildene og på datamaskinen, må også ta hensyn til deltakernes uttrykk, progressive multifokusbriller på den store rollen.

Det kan sies at et par progressive briller kan løse problemet med å kunne se klart på forskjellige avstander, og er ikke forskjellig fra en enkeltlyslinse i utseende, som holder øynene våre "frosne", men optometri og matchende linser er ikke så enkelt som et enkelt objektiv.

1. Mål den eksterne lysstyrken nøyaktig.

2, i henhold til alder, vanen med nær arbeidsavstand, øyestilling, justeringsreaksjon, positiv og negativ relativ justering, etc. .Og velg riktig kanal (det vil si lengden på overgangssonen mellom fjern- og nærlyssonene på objektivet) for å møte behovene til det daglige arbeidet.

3. Personlig rammejustering.I henhold til høyden på hver persons nesebro, høyden på ørene og så videre på rammen av skolen, slik at briller bæres behagelig.

4. Måling av pupillavstand.Avstanden mellom nær- og fjernøyne, høyden på pupillen i vertikal retning av rammen, og merket på den valgte rammen skal måles.For å få mer visuell effekt og redusere forstyrrelsen av aberrasjonsområdet til synet når du bruker progressive linser, er de fjerne og nærlyse områdene i det tilsvarende området av pupillen.

5. Flere mål er nødvendig for å designe mer komfortable progressive linser: Øyeavstand (avstanden fra toppen av hornhinnen til linsen), innfatningens krumning, innfatningens tiltvinkel, formen og størrelsen på innfatningen, osv..I henhold til andelen av hodebevegelser og øyebevegelser velger vi den passende typen, som kan redusere påvirkningen av aberrasjonsområdet på begge sider av linsen, forkorte tilpasningsperioden og gjøre bruken mer behagelig.

Derfor bør valget av objektiv ikke bare fokusere på merke eller pris, ikke jo dyrere objektiv jo bedre, blindt velge å la være.Optometrister anbefaler at du velger linser basert på deres egne omstendigheter, øyebehov og optometristers råd for å velge riktig linse for sine egne.


Innleggstid: 28. juli 2021