BIFOKAL OG PROGRESSIV

Bifokal

En linse med to synsfelt atskilt med en linje.Vanligvis er toppen utpekt for avstandssyn eller datamaskinavstand og bunnen for nærsynsarbeid som lesing.

I en bifokal linse er de to synsfeltene spesifikt differensiert med ensynliglinje.Det nederste leseområdet er 28 mm bredt og er plassert rett under linsens senterlinje.Den fysiske posisjonen til det bifokale området vil bli påvirket av den fysiske høyden på det valgte objektivet.

Den totale linsehøyden for et bifokalt objektiv må være 30 mm eller mer.Vi anbefaler en høyere linse for mer komfortabel bruk, men 30 mm er minimumshøyden for en bifokal linse.Hvis den valgte innfatningen har en linsehøyde mindre enn 30 mm, må en annen innfatning velges for bifokale linser.

Progressiv

Dette refererer til linsedesignet som inkluderer flere synsfelt, uten linjer, og noen ganger refereres til som en "no-line multi-fokal".I en progressiv linse er formen på den korrigerte delen av linsen omtrent som en trakt eller en sopp.

I en Standard Progressive er den øverste delen for avstandssyn, innsnevring til nedre midten for middels syn, til slutt til den nederste delen for lesesyn.Mellom- og leseområdet forventes å være mindre enn avstandsområdet.Standard progressive linser er de mest brukte progressive linsene.

I en Workspace Progressive er den øverste delen for middels syn, mens den nederste delen er for nærsyn eller lesing;det er ingen avstandssyn i en Workspace Progressive.Det finnes 2 typer Workspace Progressives: Mid-Range Progressive og Near-Range Progressive.Mid-Range Progressive er egnet for nærarbeid som involverer tungt mellomsyn som stasjonære datamaskiner og møter, mens Near-Range Progressive er best for stasjonært nærarbeid som langvarig lesing, bruk av håndholdte enheter og håndarbeid.

Linsehøyden for et progressivt objektiv må være 30 mm eller mer.Vi anbefaler en høyere linse for mer komfortabel bruk, men minimum linsehøyde er 30 mm.Hvis denne innfatningen har en linsehøyde mindre enn 30 mm, må en annen innfatning velges for progressive objektiver.

 


Innleggstid: 10. desember 2020